Vakantiehuizen zoeken

Favoriete vakantiehuizen

U heeft nog geen favoriete vakantiehuizen.

De populaire streken van Frankrijk

Genieten van een vakantiehuis in de mooiste regio's

De regio's van Frankrijk, departementen genoemd, hebben elk iets unieks te bieden. Frankrijk is de belangrijkste vakantiebestemming op wereldniveau wat betreft het aantal bezoekers en wordt gevolgd door de Verenigde Staten en Spanje. De toeristische activiteiten zijn erg ongelijk verdeeld over het Franse grondgebied. De helft van de arbeidsplaatsen is geconcentreerd in drie regio's: Ile-de-France, Rhône-Alpes en Provence-Alpes-Côte d'Azur. De meest bezochte attracties zijn Disneyland Parijs (12 miljoen bezoekers), de Eiffeltoren (6 miljoen), het Louvre (6 miljoen) en het Centre Pompidou (5 miljoen).

Frankrijk in het klein: De Bourgogne!

De Bourgogne/Bourgondië is een boeiende en gevarieerde regio waar de invloeden van Noord en Zuid zich met elkaar vermengen. De regio bestaat uit 4 departementen: Yonne, Nièvre, Côte d'Or en Saône et Loire. In het hart van de Bourgogne en op het kruispunt van de departmenten ligt het immense natuurpark de Morvan, een wandelgebied bij uitstek.  
Meer over Bourgogne

De Franse rivièra: de Côte d'Azur

De Côte d'Azur ligt in Zuidoost-Frankrijk aan de Middellandse Zee en bestaat uit de departementen Alpes Maritimes, Var en een deel van het departement Bouches du Rhône. De Côte d'Azur is een streek met geografische contrasten. U vindt hier bossen, stranden, plateaus, bergtoppen, smalle en diepe valleien. De kust wordt gekenmerkt door rotsen, stranden en brede baaien. 
Meer over Côte d'Azur

Genieten van rust en een prachtige natuur in de Dordogne

Rust, ruimte en een prachtige natuur; de Dordogne heeft het allemaal! Door het gebrek aan industrie kunt u in de Dordogne heerlijke schone lucht inademen. De streek die is uitgestrekt over 575 gemeenten kenmerkt zich door het grote aantal kastelen. Meer dan 1000 zijn er in kaart gebracht. In sommige kunt u overnachten, andere kunt u alleen bezoeken. Een bezoekje is vaak de moeite waard.
Meer over Dordogne

Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk ontdekken

In het diepe zuiden van Frankrijk strekt de streek Languedoc-Roussillon zich uit langs de ‘elleboog’ die de Middellandse Zee in het Franse vasteland steekt. Languedoc-Roussillon is onderdeel van de oude ‘Midi’, met een dominante garrigue (struiklandschap op het droge kalksteen) en ondoordringbare struikgewassen (de maquis). Met monumentale steden zoals het Romeinse Nîmes, het studentikoze Montpellier en het ‘Spaanse’ Perpignan. De regio heeft een kustlijn 240 kilometer lang met prachtige zandstranden en leuke jachthavens. Aan de kust zijn genoeg watersporten te beoefenen, zoals bijvoorbeeld duiken of zeilen.
Meer over Languedoc Roussillon

Frankrijk naar 13 regio's


​In 2016 worden het aantal regio's in Frankrijk teruggebracht van 22 naar 13 regio's. Zes regio's houden hun huidige omvang, de rest moet met andere regio's samen, zoals Auvergne met Rhône-Alpes en de twee Normandiës worden één Normandië.

De vakantiehuizen van HappyHome in Frankrijk zijn van alle gemakken voorzien en regelmatig met hoge kortingen tot wel 25% te boeken.

Bekijk het aanbod

Met de auto naar Frankrijk?

HomeAway.nl heeft een aantal handige tips voor u verzameld wanneer u van plan bent met de auto naar Zuid-Frankrijk af te reizen.

Bekijk de tips
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!