Vakantiehuizen zoeken

Favoriete vakantiehuizen

U heeft nog geen favoriete vakantiehuizen.

Frankrijk in het klein: De Bourgogne!

FrankrijkDe Bourgogne/Bourgondië is een boeiende en gevarieerde regio waar de invloeden van Noord en Zuid zich met elkaar vermengen. De regio bestaat uit 4 departementen: Yonne, Nièvre, Côte d'Or en Saône et Loire. In het hart van de Bourgogne en op het kruispunt van de departmenten ligt het immense natuurpark de Morvan, een wandelgebied bij uitstek.  
Frankrijk in het klein: de verschillende landschappen, bodems, klimaatkarakteristieken maken de regio rijk aan verscheidenheid. De verschillende deelgebieden hebben ieder hun eigen karakteristieken en historie. De traditie van gezelligheid en het Bourgondisch Joie de Vivre is het bindende element: ontdek het echte leven!

Dijon

Dijon is de hoofdstad van Bourgondië. Het Musée des beaux-arts de Dijon (Museum voor Schone Kunsten) is een van de grootste kunstmusea van Frankrijk met onder andere ca. 10.000 tekeningen, ca. 60.000 gravures, een belangrijke collectie Primitieven en een belangrijke verzameling van 19e-eeuwse beelden. Andere musea in Dijon die de moeite waard zijn:
- Musée Archéologique de Dijon (archeologisch museum)
- Musée d'art Sacré (museum voor religieuze kunst)
- Jardin des Sciences (wetenschapstuin)
- Musée de l'Électricité (elektriciteit- en lichtmuseum)
- Musée de la Vie Bourguignonne Perrin de Puycousin
- Musée Magnin

Dijon heeft daarnaast natuurlijk ook nog diverse moderne winkelstraten en terrassen. 

 
Bourgogne is een streek van veel groen en water en met veel culturele en culinaire verrassingen zoals prachtige stuurweggetjes voor motorrijders en fietsers, speciaal uitgezette en gemarkeerde wandelroutes en ook vissers kunnen in de stilte van de natuur hun hart ophalen aan de oevers van de schitterende gelegen meren. Een ideale regio voor de vakantieganger die van natuur, cultuur, lekker eten en rust houd.

Bourgogne

De Bourgogne blijft verrassen 

Als land van kunst en geschiedenis, dat bekend staat vanwege zijn Romeinse erfgoed en zijn uitzonderlijke wijngaarden, blijft de Bourgogne steeds weer verrassen.

Populaire vakantiehuizen in Bourgogne

9.7/10
4 pers.
Le Château

Een verblijf in Le Château is een ervaring om nooit te vergeten. Dit drijvende kasteel is geschikt voor 4 personen en is bereikbaar via een beveiligd bruggetje. Le Château is knus ingericht en heeft een privé hottub op het terras. Ideaal om lekker..

Chassey-lès-Montbozon

9.1/10
3 pers.
Petit Decize

Dit vakantiehuisje met zwembad is gelegen in de regio Bourgondië. Je komt hier volledig tot rust in het leuke dorpje Fours.Dit vakantiehuisje met zwembad is gelegen in de regio Bourgondië. Je komt hier volledig tot rust in het leuke dorpje Fours...

Fours

10/10
6 pers.
148

Dit vakantiehuis in Bourgondische stijl ligt in het sfeervolle centrum van het dorpje Charny en dankt zijn naam aan de oude spoorlijn die vanaf dit dorp precies 148 kilometer lang is tot aan Parijs.Dit vakantiehuis in Bourgondische stijl ligt in het ..

Charny-Orée-de-Puisaye

8.1/10
2 pers.
Le Richebourg

Ontdek de charme van Le Richebourg, gelegen in het pittoreske Vosne-Romanée. Dit hotel biedt een unieke combinatie van comfort en toegankelijkheid, met faciliteiten die zijn ontworpen om aan al je wensen te voldoen. Van fietsverhuur om de omgeving t..

Vosne Romanée

7.7/10
6 pers.
La Roche d'Ully | Villatent Nomad | 6 pers.

Een natuurrijke ecologische camping, gelegen in het hart van de vallei in Franche-Comté, dichtbij Ornans.VILLATENTEN OP LA ROCHE D’ULLYnOp Camping La Roche d’Ully staan vier  tenten. Deze luxe safaritenten zijn volledig ingericht met meubilair..

Ornans

9/10
4 pers.
Lov'Nid Oxygene

Als je van een avontuur houdt, maar ook lekker wilt ontspannen, dan is een verblijf Lov'Nid Oxygene een aanrader! Omgeven door prachtige natuur, spring je in jouw hottub met uitzicht over het meer.Als je van een avontuur houdt, maar ook lekker wilt o..

Joncherey

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!